onsdag 21 april 2010

Bananas*

One of these days ska jag laga middag med matbanan.

3 kommentarer:

Anders sa...

Ett tips på recept med matbanan:

Flå och stycka "råttan". Använd köttet från ben, sadel (rygg), och bröst. (Kongoleser kokar huvudet också). Bryn köttet. Koka under tiden upp vatten, buljongtärningar och i med lök o morötter. Lägg i bitarna från benen först och låt koka i 15 minuter. Lägg sedan i resetn av köttet. Koka allt i 45 min. till. Manioken köps färdig. Stekbananen skivas i slantar och fräses i jordnötsolja.

Så! klart att äta.

frida sa...

men alltså matbanan smakar väl egentligen inte så mycket? Du kan göra såna bananchips som adam tensta gjorde i halv åtta hos mig. med FLINGsalt. i brasilien finns det en sorts kokbanan som är sketaäcklig. nä små goa kravbananer är nog bäst ändå!

J sa...

Banan är ett av mina bästa fruktkoncept faktiskt. Stor eloge till bananfabriken som tagit fram nya produkter såsom banini, matbanan samt bananjos.
Min bästa jos är bananjos, min äckligaste naturgodis är "bananchips"